Actrice Marlijn Weerdenburg (38) heeft na het overlijden van haar moeder in het begin amper gehuild, zo vertelt ze in een interview in het AD.

Weerdenburgs moeder overleed vijftien dagen voor de geboorte van haar tweede kind, na een week in coma te hebben gelegen na een plotselinge hersenbloeding. "Ik ben een heel emotioneel mens, een makkelijke huiler - ik jank ook graag. Dat gebeurde maar niet", vertelt de actrice en zangeres, die vanaf dit najaar de hoofdrol in de musical Diana & Zonen speelt.

Alle energie stak Weerdenburg in de zorg van haar pasgeboren zoontje Sammie. "Dat vertelde mijn verloskundige ook: bij zwangere vrouwen die zoiets ergs meemaken, maar ook zwangeren in bijvoorbeeld een oorlogssituatie, voelen lichaam en geest: je moet nu voor je kind zorgen." Sammie werd thuis geboren na een volgens haar "droombevalling".

"Het mooie vind ik: mijn moeder was altijd kalm en in balans, zelf was ik lang ongedurig." Door haar vriend, geluidsman Paul Broers, is Weerdenburg naar eigen zeggen rustiger geworden. "Maar nu lijkt het helemaal alsof ik die eigenschappen van mijn moeder heb overgenomen."

Sammie is vernoemd naar Weerdenburgs moeder. Hij heeft de naam Sammie Johan Willempje Broers. Johan, zijn tweede naam, komt van haar schoonmoeder Johanna. De derde naam van het jongetje, Willempje, is weer een verwijzing naar haar moeder.