Lynne Spears, de moeder van Britney Spears, heeft de rechter verzocht dat haar dochter zelf mag kiezen wie haar nieuwe advocaat wordt. Dinsdag werd bekend dat Sam Ingham zijn ontslag indiende en Spears niet meer wil bijstaan in haar curatelezaak.

Volgens Lynne Spears werd dertien jaar geleden, toen haar dochter onder curatele kwam te staan, inderdaad besloten dat zij een advocaat kreeg toegewezen. Inmiddels zou Spears "prima voor zichzelf kunnen zorgen", stelt Lynne volgens TMZ.

Om die reden zou haar dochter nog meer vrijheden moeten krijgen, meent Lynne. De eerste stap die hierin gezet kan worden, is het inhuren van een advocaat naar Britney Spears' eigen keuze. Mocht dat niet worden toegestaan, dan eist Lynne dat haar dochter het laatste woord heeft over een advocaat die wordt uitgekozen door de rechtbank.

De familie Spears hoort op 14 juli of de rechter op het verzoek ingaat. Dan staat de volgende hoorzitting in de zaak gepland.

Britney Spears staat sinds 2008 onder curatele van haar vader. In haar getuigenis op 23 juni om onder het curatorschap uit te komen, vertelde Spears dat ze ongelukkig is en zich opgesloten voelt. Jamie Spears gaat niet alleen over de financiën van zijn 39-jarige dochter, haar vader bepaalt ook waar ze woont, wat ze eet en met wie ze omgaat.

Haar verzoek om haar vader als curator te ontslaan, werd door de rechter afgewezen. Voorlopig blijft hij daarom het curatorschap aanhouden.

Kort daarna werd bekend dat Spears' manager niet meer werkzaam wil zijn voor de artiest, omdat ze niet meer optreedt. Het is nog niet bekend of de zangeres een andere manager gaat zoeken. Jodi Montgomery, de persoonlijk conservator van Spears, wil de zangeres nog wel bijstaan.

Analyse Britney-tape: Medicatie, verplichte spiraal en opsluiting
310
Analyse Britney-tape: Medicatie, verplichte spiraal en opsluiting