Eddy Keur is al zo lang vrijgezel dat hij bij wijze van spreken niet eens meer weet wat verliefdheid is. Dat zegt de radio-dj en tijdelijke invaller voor Ruud de Wild op Radio NPO2 in een interview met Panorama.

Dat hij zich niet aan een partner wil binden, ligt volgens Keur aan zijn eigen jeugd. "Mijn vader omhelsde mij nooit. De enige keren dat ik hém vasthield was achter op de Zündapp, om er niet vanaf te waaien. Het huwelijk tussen hem en mijn moeder was niet liefdevol. Ze waren samen voor de kinderen. Toen wij oud genoeg waren om op eigen benen te staan, scheidden ze."

De 62-jarige Keur zegt verder weinig liefde te hebben gezien toen hij klein was. Daardoor werd hij er zelf ook minder ontvankelijk voor.

"Daarvoor hoef ik niet naar een psycholoog, dat kan ik best herleiden. Ik merkte pas heel laat, na mijn twintigste, dat er iemand naar mij keek. Daarvoor draaiden zelfs de honden zich niet naar mij om."

'Zal de leeftijd wel zijn'

Toch vindt hij niet dat zijn leven incompleet is zonder relatie. "Dat is het mooie van verliefdheid: je weet pas dat je het mist als je het ooit hebt gevoeld. En dat heb ik dus niet."

"Ik lees het weleens in een boek en zie het weleens in een film, en dat ontroert mij dan ook, maar ik ben liever alleen dan dat ik samen met iemand ben en buikpijn heb", zegt Keur. "Maar daar zit nog heel veel tussen. Ik merk dat ik steeds meer behoefte aan intimiteit heb. Zal de leeftijd wel zijn."