Gravin Eloise ontvolgt mensen op sociale media die haar onzeker maken met hun "perfecte plaatjes", vertelt ze in het programma Tijd voor MAX.

De dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien legt uit dat dit voor haar de beste manier is om de onzekerheden tegen te gaan. "Ik ben ook maar een jong meisje, dus natuurlijk ben ik ook onzeker over dingen. Op sociale media krijg je zo vaak perfecte dingen te zien", aldus Eloise.

"Je moet je bedenken dat het een momentopname is van iemand. En hoe ik daarmee omga, is wel echt mensen ontvolgen waarvan ik de hele tijd denk: jij bent zo mooi, was ik maar zo."

Het is volgens de gravin niet goed om zo te denken. "Heel de tijd iets anders willen zijn dan dat je eigenlijk bent. Waarom zou je iemand volgen waarmee je jezelf alleen maar gaat vergelijken?"

Eloise brengt volgende week haar eerste boek uit. In de lifestylegids Learning by doing beantwoordt ze vragen van volgers over onder andere kleding, het studentenleven, op kamers gaan en voeding. Ze kreeg hierbij wat hulp van haar ouders. "Mijn moeder heeft veel ervaring met boeken schrijven, dus zij was heel kritisch op de taal", zegt ze over Laurentien. "Maar echt alleen maar goede kritiek, dus dat is heel fijn om te hebben."

Het is niet de bedoeling dat Eloise in het boek lezers gaat vertellen hoe ze dingen moeten aanpakken. "Ik ga niet vertellen: dit is hoe het moet", benadrukte de oudste kleindochter van prinses Beatrix. "Ik maak ook gewoon fouten. Ik ben net negentien, dus ik doe ook maar wat."

Voor Eloise was het donderdag de eerste keer dat ze aan tafel zat in een talkshow. En dat is haar goed bevallen. "Het is helemaal leuk", zei ze. "Een heel fijne sfeer hier."