STOCKHOLM - De Nederlander die de voormalige Abba-zangeres Agnetha Fältskog al jaren achtervolgt, heeft zijn idool opnieuw lastiggevallen. Buren zagen de man in Fältskogs tuin. Dat meldde de Zweedse krant Expressen maandag.

De 39-jarige Gert van der G. is al sinds zijn achtste verliefd op de blonde zangeres. Hij verhuisde naar Zweden en kocht een huisje vlakbij de woning van Fältskog, om maar vooral bij haar in de buurt te kunnen zijn. De twee kregen zelfs een relatie. Na twee jaar verbrak Fältskog die relatie, maar Van der G. bleef contact met haar zoeken. Hij bestookte haar dagelijks met brieven, pleegde telefoonterreur en hield zich op rond haar huis.

Een Zweedse rechtbank veroordeelde de stalker in 2000 tot een inreisverbod voor Zweden van twee jaar. Daarop beloofde hij beterschap. Maar in 2003 en 2004 werd hij opnieuw gearresteerd wegens schending van zijn zoveelste bezoekverbod.

De zangeres verklaarde tegen de Zweedse krant dat het opnieuw opduiken van haar stalker haar psychisch erg heeft aangegrepen.