Caitlyn Jenner kan met haar familie moeilijk over haar gooi naar het gouverneurschap in de Amerikaanse staat Californië praten. De realityster vindt het moeilijk om haar politieke ideeën te delen met onder meer haar kinderen Kylie en Kendall Jenner, vertelde ze tijdens een interview met een lokaal nieuwsprogramma.

"Het was moeilijker om mijn familie te vertellen dat ik aan de slag wil als Republikeinse gouverneur dan om uit de kast te komen als transvrouw", aldus Jenner, die onder meer het idee van een muur op de grens van de Verenigde Staten en Mexico uitgesproken steunt.

Ze hoopt voornamelijk op meer aandacht van Kim Kardashian, die bezig is met haar rechtenstudie en stage loopt bij een advocatenkantoor. "Als ik eenmaal gouverneur ben, sta ik open voor haar ideeën over hervormingen van het rechtssysteem."

Jenner wil de Democratische gouverneur Gavin Newsom opvolgen. In een verklaring bij de aankondiging van haar kandidatuur vertelde Jenner dat "Sacramento een eerlijke leider met een duidelijke visie nodig heeft". In Sacramento, de hoofdstad van Californië, zetelt de gouverneur.

Volgens TMZ hebben de gezusters Kim, Khloé en Kourtney Kardashian geen interesse om de ex van hun moeder Kris Jenner te helpen bij haar campagne. De politieke voorkeuren van de realitysterren en de matige band tussen hun ouders zouden daarbij volgens ingewijden een rol spelen.