Marga Bult was niet aanwezig bij de finale van het Eurovisie Songfestival uit solidariteit met de oud-kandidaten van boven de zeventig jaar die niet welkom waren. Dat laat de 64-jarige zangeres, die in 1987 namens Nederland aan het Songfestival deelnam, weten op Twitter.

Mensen van boven de zeventig jaar mochten niet naar het evenement omdat ze tot een coronarisicogroep behoren. Het evenement was een test vanuit de overheid om te kijken hoe evenementen tijdens de coronacrisis veilig georganiseerd kunnen worden.

Bult kreeg als oud-kandidaat wel een uitnodiging, maar sloeg die dus af, vertelde ze vrijdag in Op1.

Zaterdag deelt de zangeres een foto van de brief die ze naar de organisatie stuurde. "Ik vind het erg droevig dat zij, ondanks hun recente vaccinaties, er niet bij mogen zijn tijdens dit unieke event. Zie het maar als een solidaire uiting van mijn kant, naar de ruim twintig personen die hier ook getuigen van hadden willen zijn", vervolgt ze. Ze noemt de regel voor zeventigplussers dan ook "absoluut onrechtvaardig".

Bult sluit haar brief echter met een positieve noot af: "Toch wil ik jullie oprecht bedanken voor de uitnodiging en wens ik het hele team via deze weg veel succes en een spetterende finale toe."