Jason Knauf, de directeur van The Royal Foundation van de Britse prins William en diens vrouw Kate, legt over enkele maanden zijn werkzaamheden voor het paar neer. Het bericht over Knaufs vertrek volgt twee maanden nadat hij Meghan Markle ervan beschuldigde dat zij haar personeel pestte, wat zelfs tot een intern onderzoek leidde. Of Knaufs vertrek hiermee te maken heeft, is niet bekend.

"Het was een enorme eer om met de hertog en hertogin van Cambridge te hebben mogen samenwerken", aldus Knauf in een verklaring. "Ik zal altijd dankbaar zijn voor de mogelijkheid die mij werd geboden om hun leiderschap in het Verenigd Koninkrijk én internationaal te kunnen ondersteunen."

"De aankomende maanden worden nog heel druk, omdat de stichting voor een belangrijke periode in haar geschiedenis staat. Mijn team en ik gaan er flink tegenaan en kijken uit naar het werk dat gedaan moet worden."

Prins William en zijn vrouw Kate werkten sinds 2015 samen met Knauf, toen hij communicatiesecretaris voor het paar werd. Vier jaar later stapte hij over naar de stichting, waar al hun liefdadigheidswerk onder valt. "We zijn Jason ontzettend dankbaar voor al zijn werk", aldus het Britse echtpaar. "Hij heeft een zeer positieve drive en heeft onze visie op liefdadigheidswerk goed kunnen vertalen."

"We zien hem niet graag gaan, maar wensen hem uiteraard het beste toe voor de toekomst", verklaren William en Kate. "We beginnen binnenkort met de zoektocht naar zijn opvolger, die later dit jaar aan het team toegevoegd wordt."

Knauf bracht in 2018 eerste klacht over Markle naar buiten

Knauf liet in maart weten dat Markle, de vrouw van Williams broer prins Harry, zich onbehoorlijk gedragen zou hebben tegenover stafleden, wat ertoe geleid zou hebben dat twee persoonlijke assistenten opstapten.

Knauf beschreef het gedrag van Markle in 2018 al als "totaal onaanvaardbaar". "Ik ben zeer bezorgd over het feit dat de hertogin in staat was om twee persoonlijke assistenten uit het huishouden te pesten", verklaarde de toenmalige naaste medewerker van prins William en Kate toen.

De Britse koninklijke familie liet weten de aantijgingen "zeer serieus te nemen" en stelde een onderzoek in. Tegelijkertijd liet Markle via een woordvoerder weten "zeer verdrietig te zijn over deze aanval op haar als persoon".