Kim en Khloé Kardashian zijn blij dat Joe Biden als eerste Amerikaanse president de Armeense genocide officieel heeft erkend. Dat laten de realitysterren, die Armeense roots hebben, weten op sociale media.

Kim Kardashian roept al jaren om erkenning van de moord op zo'n anderhalf miljoen Armenen tussen 1915 en 1917 en staat jaarlijks stil bij de herdenkingsdag op 24 april.

"Dit is een lange reis geweest voor de Armeense gemeenschap en elk jaar had ik het gevoel dat we iets dichterbij waren bij het erkennen van de genocide. Eindelijk is die dag aangebroken", twittert de realityster. "Ik ben zo trots op mijn Armeense erfgoed, trots op de Armeense gemeenschappen en dankbaar dat president Biden elke Armeniër deze dag en deze waarheid heeft gegeven."

Hoewel ze beseft dat de erkenning de slachtoffers niet kan terugbrengen, hoopt ze dat deze hun nabestaanden toch rust geeft. "Ik zal elk jaar iedereen die we zijn verloren blijven herdenken en eren op deze dag, maar nu met de hoop dat door de erkenning van de genocide dergelijke gruwelijkheden uit het verleden zich nooit zullen herhalen", schrijft ze. "Bedankt, president Biden, voor uw moed om de waarheid uit te spreken die anderen niet hebben laten horen."

Ook Khloé is Biden dankbaar, laat ze weten in haar Instagram Stories. "Bedankt dat u de verhalen, de pijn, het lijden en het verlies van het Armeense volk serieus heeft genomen."