Volgens TMZ hebben de gezusters Kim, Khloé en Kourtney Kardashian geen interesse om Caitlyn Jenner, de ex van hun moeder Kris Jenner, te helpen bij haar campagne om gouverneur van Californië te worden. De politieke voorkeuren van de realitysterren en de matige band tussen hun ouders zouden daarbij volgens ingewijden een rol spelen.

De Republikeinse voormalige atleet en realityster Jenner zou haar familie vrijdag hebben ingelicht dat ze de Democratische gouverneur Gavin Newsom wil vervangen, kort voordat ze aankondigde zich kandidaat te stellen. Dat gesprek was naar verluidt meer bedoeld om iedereen te informeren. Van haar voormalige stiefdochters had ze al verwacht dat ze geen campagne voor haar zouden gaan voeren.

De belangrijkste reden daarvoor zou zijn dat Kim, Khloé en Kourtney Kardashian er een andere politieke voorkeur op nahouden. Zo stemden de zussen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 op Hillary Clinton. Jenner steunde destijds Donald Trump, maar kwam daarop terug toen hij eenmaal president was.

Een andere reden waarom de Kardashians zich niet voor Jenners campagne gaan inzetten, is uit loyaliteit aan hun moeder. Kris en Caitlyn Jenner, die samen twee dochters hebben, hebben sinds hun scheiding in 2015 nauwelijks meer contact.