Giovanca Ostiana kon als scholier niet op schoolreis naar Rome, omdat haar ouders niet het geld bij elkaar konden brengen. De presentatrice vertelt aan Volkskrant Magazine dat haar familie het vroeger 'pittig' had.

"Dat zijn dingen waarover ik nog nooit heb gepraat. De school wist ervan. Dus ik bleef achter, deed gewoon een week mee met het atheneum, terwijl mijn klasgenoten in Rome zaten", zegt de Op1-presentatrice.

De 44-jarige Ostiana benadrukt dat het mislopen van de schoolreis geen pijn deed. "Maar zulke dingen waren wel het verschil tussen mij en de rest van de klas."

Dat ze hierover nu wel durft te praten, kost Ostiana best wat moeite. "Terwijl ik dit nu met jou bespreek vóél ik de schaduw van mijn moeder: waarom moet je dit vertellen? Ik wil niks zeggen waardoor mijn moeder zich gegeneerd zou voelen - en tegelijkertijd voel ik op steeds meer momenten dat anderen iets aan mijn verhaal zouden kunnen hebben."

Ostiana, die niet alleen als presentatrice maar ook als zangeres succesvol is, zag in haar jeugd dat haar ouders het moeilijk hadden: "Ik heb mijn ouders doorlopend zien struggelen met geld. Ze hielpen anderen. Daardoor hadden ze soms zelf niet genoeg."

Volgens Ostiana denken veel mensen dat zij een zondagskind is. "Terwijl ik uit een gezin kom dat het echt wel pittig heeft gehad."