Acteur John Travolta heeft in een interview met de Spaanse versie van het tijdschrift Esquire openhartig gesproken over zijn rouwproces na het overlijden van zijn vrouw Kelly Preston. Zij overleed in juli 2020 aan de gevolgen van borstkanker. De 67-jarige acteur vertelt dat hij daarna vaak anderen troostte en daar veel moeite mee had.

"Iedereen rouwt op een andere manier, er bestaat geen handleiding voor", zegt de Grease-acteur.

"Iedereen volgt zijn eigen pad. Het belangrijkste wat je kunt doen, is anderen de ruimte te geven om het op hun manier te doen en het niet moeilijker te maken door ze te belasten met jouw verdriet", aldus Travolta.

"Stel, je bent op een begrafenis en bent heel verdrietig. En dan benadert iemand je die nog meer verdriet heeft. Dan krijg je dus geen ruimte om aan je eigen rouw toe te komen. Althans, zo heb ik dat ervaren."

Hij vervolgt: "Je wil niet weten hoeveel mensen mij hebben benaderd omdat ze ook zo verdrietig waren. Ik wist gewoon niet wat ik daarmee aan moest, omdat ik zelf al zoveel te verwerken had. Het was natuurlijk niet slecht bedoeld, maar uiteindelijk zit jij dan anderen te troosten. Daarom vind ik het belangrijk om een plek te hebben waar ik alleen kan zijn met mijn verdriet, zonder dat daar iemand tussenkomt."

Voor Travolta staat het belang van zijn 21-jarige dochter Ella en 10-jarige zoon Benjamin voorop. "Mijn voornaamste taak is om hun toekomst veilig te stellen en ze te helpen waar ik kan. Ella wil bijvoorbeeld graag de filmindustrie in, dus daar hebben we het veel over. Ben is pas tien, die stuur ik vooral in zijn ontwikkeling."

Travolta en Preston waren 28 jaar getrouwd en kregen naast Ella en Benjamin ook Jett. Deze zoon overleed in 2009 op zestienjarige leeftijd.