Presentatrice Ellen DeGeneres had vorige maand verschillende drankjes met cannabisextract gedronken op de avond dat haar vrouw Portia de Rossi onwel werd. Dat vertelde ze in de talkshow Jimmy Kimmel Live!

De drankjes, genaamd Cann, waren DeGeneres aangeraden door comédienne Chelsea Handler. "Na het eerste blikje voelde ik niks, dus ik nam er drie en pakte toen twee melatoninepillen om te slapen. Toen ik wilde gaan slapen, realiseerde ik me dat Portia niet in bed lag."

DeGeneres hoorde haar vrouw een kermend geluid maken en trof haar op handen en voeten op de grond aan. "Ik vroeg of alles goed ging en ze zei van wel. 'Het gaat helemaal niet goed, tenzij je in je eentje Twister aan het doen bent', antwoordde ik. Dus toen heb ik haar als een speer naar de eerste hulp gebracht."

De presentatrice kroop zelf achter het stuur. "Dat was misschien niet helemaal veilig", erkent ze. "Maar de adrenaline kickte in omdat ik haar naar het ziekenhuis moest brengen."

De Rossi moest uiteindelijk haar blindedarm laten verwijderen. "Ze wilde meer pijnstillers, maar die kreeg ze niet van het ziekenhuispersoneel", aldus DeGeneres. "Toen begon ze iedereen tickets voor mijn show aan te bieden."