Jess Glynne heeft haar socialemedia-accounts verwijderd, meldt The Sun maandagavond. De Britse zangeres ontving volgens ingewijden via Instagram en Twitter doodsbedreigingen van anonieme internettrollen, nadat ze eerder dit jaar beledigende uitspraken over transgenderpersonen had gedaan.

De 31-jarige zangeres heeft volgens de bronnen "heel zware weken" achter de rug. Zo zou dagelijks honderden haatberichten op sociale media ontvangen. Haar accounts opheffen leek de enige oplossing.

Glynne kwam in opspraak doordat ze in een podcast had verteld over een bezoek aan een stripclub met transgenderpersonen. Glynne kreeg de nodige kritiek op haar taalgebruik. In de podcast sprak ze over een "stripclub met trannies". Tranny is een Engels woord voor een transman of -vrouw, die veel mensen als negatief beschouwen.

In maart bood ze in een bericht op Instagram haar excuses aan. "Ik weet dat sorry in dit geval niet genoeg is. Mijn hele leven maak ik al fouten en ik ben erachter gekomen dat het enige voordeel van fouten is dat je ervan leert", schreef ze toen.