De Britse prins Harry vliegt maandag weer terug naar de Verenigde Staten, meldt website Page Six. Andere Britse media melden echter dat hij pas na de verjaardag van zijn oma, koningin Elizabeth, aanstaande woensdag terugkeert.

De prins woont met zijn vrouw Meghan Markle in de Amerikaanse staat Californië, maar was in Engeland voor de begrafenis van zijn opa, prins Philip.

Het was de eerste keer in een jaar tijd - en sinds de verhuizing naar de VS - dat Harry weer in Engeland was. Hij bracht het grootste deel van zijn tijd door in quarantaine in Frogmore Cottage in Windsor, voordat hij naar de begrafenis kon.

De relatie tussen Harry en zijn broer William is al een tijd niet goed. In het interview dat zij recentelijk hadden met Oprah Winfrey vertelden Harry en Meghan dat zij zich niet gesteund voelden. De broers liepen na de begrafenis van hun opa wel samen de St George's Chapel in Windsor uit. Ze zouden afgelopen weekend ook tijd samen hebben doorgebracht, evenals met hun vader Charles.

Meghan Markle was zaterdag niet aanwezig bij de uitvaart. Omdat ze hoogzwanger is, werd haar door de dokter afgeraden te vliegen.

Prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth, overleed op 9 april op 99-jarige leeftijd. Volgens The Daily Mirror heeft de koninklijke familie besloten om beurtelings de koningin op te zoeken en gezelschap te houden.

Zo zag de uitvaart van prins Philip op Windsor Castle eruit
106
Zo zag de uitvaart van prins Philip op Windsor Castle eruit