Prins William en prins Harry verlieten zaterdagmiddag samen de St George's Chapel na de uitvaart van prins Philip, ondanks hun gespannen relatie. De twee broers liepen met Williams vrouw Catherine pratend de kapel uit.

De uitvaart van hun grootvader was de eerste keer sinds een jaar dat William en Harry elkaar weer zagen. De broers liepen zaterdag niet naast elkaar tijdens de wandeling naar St George's Chapel waar de uitvaart van prins Philip plaatsvond. De twee broers, die uit elkaar zijn gegroeid, werden in de stoet achter de kist gescheiden door hun neef Peter Phillips, het oudste kind van prinses Anne.

De relatie tussen Harry en William ligt al een tijd onder druk. In een interview met Oprah Winfrey vertelden Harry en zijn vrouw Meghan Markle dat zij zich niet gesteund voelden door broer William. Toch vertelde Harry toen wel vertrouwen te hebben in een goede toekomst tussen hen. Markle was zaterdag niet aanwezig bij de uitvaart. Omdat ze hoogzwanger is, werd haar door de dokter afgeraden te vliegen.

Prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth, overleed vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd.

Prinsen niet zij aan zij: hoe Megxit prins Philips begrafenis beïnvloedt
163
Prinsen niet zij aan zij: hoe Megxit prins Philips begrafenis beïnvloedt