De advocaten van Dr. Dre mogen hem niet langer vertegenwoordigen tijdens zijn echtscheidingsprocedure. Het verzoek daartoe van zijn ex Nicole Young werd volgens de New York Post donderdag goedgekeurd door de rechter.

De reden daarvoor is dat een van de twee advocaten, Howard King, jarenlang de juridisch adviseur van het stel was. De uitspraak betekent dat ook advocaat Laura Wasser, met wie King een team vormde in de zaak, niet meer aan de slag mag voor Dr. Dre.

Wasser is een bekende echtscheidingsadvocaat in Los Angeles en staat ook onder andere Kim Kardashian bij tijdens haar scheiding van Kanye West.

Dr. Dre en Young maakten in maart 2020 bekend dat ze na 24 jaar huwelijk gingen scheiden. Sindsdien liggen de twee in een vechtscheiding vanwege het grote vermogen van de rapper: hij heeft met zijn muziekcarrière en elektronicamerk Beats By Dr. Dre een vermogen van zo'n 820 miljoen dollar (685 miljoen euro) opgebouwd.

De hiphopmagnaat houdt vol dat het stel op huwelijkse voorwaarden is getrouwd, maar volgens Young heeft Dr. Dre die papieren twee jaar na hun trouwen voor haar ogen verscheurd.