Drie vrouwen die mogelijk minnaressen waren van Dr. Dre zijn opgeroepen om te getuigen in de zaak rond zijn scheiding van Nicole Young. Page Six meldt dat de rechter het met Young eens is dat de vrouwen mogelijk relevante informatie hebben voor de afronding van de scheiding.

Omdat zowel de vrouwen als Dr. Dre zelf eerder geweigerd hebben mee te werken, moeten ze ieder zo'n 2.500 dollar (ongeveer 2.100 euro) betalen. De advocaat van de drie 'minnaressen' had eerder geweigerd hen te laten getuigen, omdat zij geen kennis hebben van de huwelijkse voorwaarden waar de rechtszaak om draait.

De rechter oordeelde dat zij wel mogelijk relevante informatie hebben over financiële handelingen van Dr. Dre. Het juridische team van Young mag hen daarom alleen daar vragen over stellen in de rechtszaak.

Young wil van de dames weten of zij dure cadeaus hebben gekregen van de rapper, die zouden zijn betaald van hun gezamenlijke rekening. Zij beweert dat Dr. Dre de drie vrouwen heeft overladen met dure giften. Een van hen zou in 2019 zonder hypotheek een huis van ruim 2 miljoen dollar hebben gekocht. Young wil dat de vrouw onder ede verklaart of ze dat onderkomen van de muziekproducent, die eigenlijk Andre Young heet, heeft gekregen.

Andre en Nicole maakten afgelopen voorjaar bekend dat ze na 24 jaar huwelijk gaan scheiden. De rapper heeft met zijn muziekcarrière en elektronicamerk Beats By Dr. Dre een vermogen van zo'n 820 miljoen dollar opgebouwd. Nicole zou daar de helft van eisen.

Tot de scheiding rond is, betaalt Dr. Dre voor het levensonderhoud van zijn ex en haar moeder, plus bijna drie ton per maand aan alimentatie. Zij wilde dat verhogen tot 2 miljoen per maand, maar dat heeft de muzikant geweigerd. Wel zegde hij haar eerder dit jaar eenmalig een extraatje van 2 miljoen dollar toe.

Wanneer de rechtszaak van start gaat, is nog niet bekend.