Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week: de woeste paringsdans van zwemster Inge, Rachel Hazes een beschermde naam heeft, mega-zangeres mega-veel afvalt, Ivo Niehe 'zijn' succes niet aan Reinout Oerlemans gunt en mooimaker Leco (stief)vader wordt. Maar hoe kan dat zonder vrouw? Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Wilde dans

De finale van het tv-programma 'dancing with the stars' is al weer voorbij, maar de bladen smullen er nog van na. De meningen zijn verdeeld over de winnaars. Het ene blad vindt dat de jonge Jim terecht heeft gewonnen, de anderen geven de voorkeur aan Irene van der Laar. Zelf hebben we het programma niet echt gevolgd, maar leuk volksvermaak was het wel, met alle glitterjurken en snelle danspassen. Privé is Jim-fan; het blad trakteert ons zelfs op een mini-poster in het midden. Leuk voor boven ons bed! In Party weidt Mariska Hulscher haar hele column aan Irene van der Laar en waarom die had moeten winnen. Maar die twee zijn dan ook goede vriendinnetjes van elkaar. Story gooit het op de spectaculaire 'hete liefdesdans' van verliezer Inge de Bruijn. Tijdens de laatste ronde danste de zwemster een wilde dans, waarbij ze met haar danspartner Remco innig over de grond rolde. Story plaatst een foto bij van een zuur kijkend, jaloers ex-vriendinnetje van Remco. Maar Inge meldt dat er niets gaande is tussen haar en Remco. 'We hebben de afgelopen weken heerlijk gedanst. En nu is dat afgelopen'.

Beroep: weduwe

Party noemt haar heel treffend een 'beroepsweduwe'. En inderdaad: Rachel Hazes lijkt het drukker te hebben met haar handeltjes dan met het rouwen om haar overleden André. Deze week lezen we in de bladen dat Rachel alle mogelijke uitingen van de naam 'Hazes' heeft laten vastleggen. Zo is zij de enige die de naam - en alle uitingen als 'Typisch André' of 'Typisch Dré' - mag gebruiken voor een lijst producten. Story somt op: zeepjes, petjes, limonades, frisdrank, kleding, horecadiensten, edelstenen, juwelen en zelfs wandelstokken. Gaat Rachel soms een winkeltje beginnen om haar weduwe-pensioentje te spekken? Volgens de bladen wil Rachel -die ook haar eigen naam heeft gereserveerd- net als Patricia Paay een eigen make-up lijn op de markt gaan brengen. Party roept de listige weduwe tot de orde: 'Misschien zou het verstandig zijn als Rachel Hazes het verleden nu eens zou begraven en zich met haar twee nog zo jonge kinderen te richten op een frisse toekomst.'

Mega wordt (bijna) mini

De zangeres Sugar Lee Hooper haalt af en toe de bladen. Vooral omdat het een gek mens is: met een kaal hoofd en haar mega-dikke lijf in potsierlijke jurken gestoken. Ze mag regelmatig vertellen over haar vriendin Andrea, die zó vaak zelfmoord probeerde te plegen dat ze in een inrichting werd opgenomen. Over het zangtalent van Sugar Lee Hooper hebben we echter nog nooit iemand gehoord. Ook nu weer niet in Party. Het artikel gaat over Sugar die maar liefst 45 kilo vet is kwijtgeraakt. Van 131 kilo ging ze naar 86 en dat bleef niet zonder gevolgen. Haar vel is enorm uitgerekt. 'Als ik mijn riem losmaak, val ik over mijn eigen buik. Ik ben net een kangoeroe.' vertelt ze openhartig. Getsie, wat een onsmakelijk idee! Sugar Lee zit echter niet bij de pakken slappe huid neer. 'Alles wat we kunnen liften, laat ik liften.' Ze gaat dus onder het mes. Bang voor het verlies van haar imago als dikke zangeres is ze niet: 'Welnee! Het gaat er toch om wat ik op de bühne presteer. Die kale kop heb ik nog steeds'. Nou, da's vast een hele opluchting voor de fans.

Oldie Ivo is jaloers

Decennia lang mocht Ivo Niehe het programma 'de TV Show' presenteren. Hij koketteerde er graag met zijn talenkennis en het moet gezegd: hij interviewde alle grote namen ter wereld. Nog steeds teert hij op die roem. Hij staat tegenwoordig zelfs op het toneel en haalt daar anekdotes op aan al zijn successen. De grote tv-man blijkt echter kleinzerig als het om zijn roem gaat. Jonkie Reinout Oerlemans is door de Tros aangetrokken om de nieuwste versies te maken van de TV Show. En dat kan de oude tv-diva maar moeilijk verkroppen. 'Als Reinout voldoende eergevoel in zijn donder heeft, verzint hij een andere naam voor het programma' bitst hij in Story. Omdat je in showbizzland niet onaardig mag doen, probeert hij zijn jaloerse uitval nog goed te maken met een geintje. Zuur grapt hij in Party: 'Misschien ga ik mijn nieuwe televisieshow wel 'De echte TV Show' noemen', laat hij weten. Maar uit alles blijkt dat Ivo niet happy is met Reinout als jeugdig kijkcijferkanon.

Ingewikkelde Leco soap

Neerlands bekendste mooimaker, visagist Leco van Zadelhoff wordt over een tijdje vader. Het is algemeen bekend dat hij homo is en al heel lang een vriend heeft, Rob. Niks bijzonders, zou je denken, Paul de Leeuw adopteerde twee kinderen, Albert Verlinde en zijn Onno staan op de adoptie-wachtlijst, en nu Leco dus ook. Maar nee, het zit wat ingewikkelder in elkaar. De vriend van Leco is zaaddonor geweest en daarvan is nu een kind in de maak. Het bijzondere is dat de schoonzus van Rob de gelukkige aanstaande moeder is. Snap je 'm nog? Blijf even opletten. De zus van Rob is lesbisch en heeft een relatie. Omdat er nou eenmaal geen kind komt zonder man, heeft de zus haar broer gevraagd zijn genen te doneren. Omdat er uit broer en zus samen rare kindertjes kunnen komen, is de schoonzus de uitverkorene die zwanger mocht worden. Als straks dit kind is geboren, zijn de familieverhoudingen nóg ingewikkelder dan in menige soap. Want dan is Rob de vader, maar eigenlijk ook de oom. Het kind is immers van zijn zus. De schoonzus blijft schoonzus, maar wordt ook moeder. En de zus blijft zus, maar wordt ook moeder en tevens tante. 't Is immers het kind van haar broer. Voor Leco is het kleinste rolletje weggelegd. Als niet-bloedverwant kan hij kiezen: of 'Ome-Leco' of stiefpappa. In februari weten we wat hij kiest.