Presentatrice Vivienne van den Assem vindt weinig slapen een van de grootste ergernissen die komen kijken bij het ouderschap, vertelt ze in een interview met Kek Mama.

"Slaaptekort is zo moeilijk om te keren", aldus Van den Assem, die een tweejarige zoon heeft met haar vriend Arne. "Het eerste jaar van Guus was mijn focus daarom heel helder: ik richtte me puur op de uitzendingen van RTL Boulevard, thuis en het uitvogelen van onze nieuwe balans."

Meer kon de 37-jarige presentatrice er niet bij hebben. "Dus andere tv-projecten of losse evenementen liet ik aan me voorbijgaan. Het was niet anders. Sommige vriendinnen ondernamen die eerste drie maanden al van alles met hun baby, maar dat kon ik mentaal en fysiek niet. Alleen al de gedachte dat ik dat misschien zou móéten kunnen, was ongrijpbaar."

Een simpele oplossing - op tijd naar bed gaan - bleek uiteindelijk veel te helpen, hoewel ze juist in de avond tijd voor zichzelf had. Soms vroeg ze zich dan ook af wat er misging bij haar. "Zeker als het in een groepsapp met vriendinnen ging over wie welk boek had gelezen of welke serie had afgerond. Dan dacht ik: waar the hell haalt iedereen die tijd vandaan? Nu Guus twee is, komt er langzaam weer ruimte voor andere dingen."