Sofía Vergara hoeft de embryo's die ze ten tijde van haar relatie met Nick Loeb liet invriezen, definitief niet aan haar ex over te dragen. Het hoger beroep dat Loeb nog tegen haar had lopen in de Amerikaanse staat Californië is afgewezen. Daarmee lijkt het erop dat de al jaren slepende zaak over de embryo's die het voormalige stel liet invriezen ten einde komt.

Vergara en Loeb ondergingen tijdens hun relatie, die in 2014 ten einde kwam, een deel van een ivf-traject, waarbij bevruchte eitjes werden ingevroren voor het geval ze in de toekomst kinderen zouden willen.

In het papierwerk lieten de twee vastleggen dat die alleen gebruikt konden worden als ze daar allebei mee akkoord gingen. Loeb probeert al jaren de embryo's in zijn bezit te krijgen in de hoop die te kunnen gebruiken met een draagmoeder. Vergara weigert daaraan mee te werken.

De zakenman verkaste de zaak naar verschillende staten in de hoop op conservatievere plekken een andere uitslag te krijgen dan in Californië, waar zijn verzoek eerder werd afgewezen. Ook een rechter in Louisiana gaf hem eerder dit jaar echter geen gelijk.

Nu heeft hij ook in een hoger beroep dat hij nog had lopen in de Californische stad Los Angeles nul op het rekest gekregen. De rechter bepaalde daarbij volgens People ook dat hij in de toekomst geen rechtszaken meer mag aanspannen uit naam van de embryo's, zoals hij tot nu toe heeft gedaan.

Loeb zei woensdag in een verklaring aan het blad dat de rechter "overduidelijk was beïnvloed door Hollywood". Ook haalde hij uit naar zijn ex. "Het is verdrietig dat Sofia, een katholiek, baby's maakt om ze vervolgens te vermoorden."