Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Britney Spears

Britney Spears moest twee weken huilen van documentaire over haar carrière

Britney Spears zegt dat ze erg verdrietig werd van de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears. Ze reageerde dinsdag op Instagram voor het eerst op de docu over haar carrière die begin februari uitkwam.
Door ANP

De 39-jarige Spears vertelt dat ze de documentaire niet helemaal heeft gekeken, maar erg verdrietig werd van de kleine stukjes die ze ervan zag. "Ik vond de manier waarop ze me lieten zien gênant. Ik heb twee weken gehuild en ik huil er af en toe nog steeds om", aldus de zangeres.

In het bericht lucht Spears ook haar hart over de manier waarop zij wordt behandeld. "Ik leg me al mijn hele leven bloot door op te treden voor een publiek. Er is een hoop kracht en vertrouwen in het universum voor nodig om je echt kwetsbaar op te stellen, en ik ben altijd zo bekritiseerd, beledigd en beschaamd door de media. En dat gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds."

De zangeres plaatst bij het bericht een filmpje waarin zij op het nummer Crazy van Aerosmith uitbundig voor de camera danst. "Voor mijn gemoedstoestand moet ik elke avond dansen, om me weer wild en een mens te voelen", zegt ze daarover. "Ik word er blij van om elke dag te dansen. Ik ben niet perfect, perfect is saai. Ik ben hier om meer vriendelijkheid te verspreiden."

In Framing Britney Spears wordt onder meer kritisch gekeken naar de manier waarop de media met de zangeres zijn omgegaan. Zo zijn er fragmenten te zien waarin ze op jonge leeftijd wordt gevraagd naar haar borsten en haar seksleven, en laat de documentaire de hordes paparazzi zien die haar continu volgden in de aanloop naar haar mentale inzinking in 2007.


Lees meer over:

AchterklapBritney Spears

Aanbevolen artikelen