The Mail on Sunday plaatst voorlopig nog geen excuses aan Meghan Markle op de voorpagina. De uitgever van de krant, Associated Newspaper Limited, kan onverwacht toch in beroep gaan tegen een uitspraak om dat wel te doen.

De rechter bepaalde eerder dat de Mail on Sunday op de voorpagina een verklaring moest plaatsen met verontschuldigingen aan de hertogin van Sussex. Ook op de website van de krant moet deze verklaring te zien zijn.

De rechter stelde vast dat de krant met de publicatie van een veelbesproken brief van Markle aan haar vader Thomas in 2018 haar privacy heeft geschonden. Ook is inbreuk gemaakt op haar auteursrecht, omdat in de artikelen een groot en belangrijk deel van de brief werd gepubliceerd.

De uitgeverij van Mail on Sunday heeft maandag van de rechter extra tijd gekregen (tot 6 april) om in hoger beroep te gaan. Mocht dat er komen, dan hoeft de krant voorlopig geen excuses te plaatsen.

Markle stuurde de handgeschreven brief aan haar van haar vervreemde vader Thomas Markle na haar huwelijk in mei 2018. Daarin schreef ze onder meer dat hij "haar hart in een miljoen stukjes had gebroken".