Akwasi is voor de tweede keer vader geworden, onthult de artiest zaterdag via Instagram. Dat zijn vriendin weer in verwachting was, had hij bewust niet op sociale media gedeeld vanwege de turbulente periode die hij achter de rug heeft, schrijft hij.

"Mijn vriendin raakte in verwachting van ons tweede kindje in een hele contradictieve periode in mijn leven. In no-time werd sociale media een negatieve, toxische ruimte waardoor ik het nieuws vooral binnen mijn eigen kringen deelde en liever niet op de socials", aldus Akwasi, die al een dochtertje had met zijn vriendin.

De 33-jarige artiest heeft een zoontje gekregen. "Hij is gezond en hij is prachtig."

Akwasi was het afgelopen jaar vaak in het nieuws. Hij kwam vorig jaar onder vuur te liggen tijdens de Black Live Matter-demonstratie op de Dam in Amsterdam vanwege een uitspraak over de sinterklaasviering. Daar zei de rapper onder meer dat hij Zwarte Piet hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zou trappen als hij hem tegen zou komen in november. Omdat hij publiekelijk afstand nam van zijn opmerking, besloot het Openbaar Ministerie hem niet te veroordelen wegens opruiing.

De uitspraken bleven Akwasi desondanks achtervolgen. Tijdens een interview in december met de EO liep hij weg omdat hij ernaar werd gevraagd. Ook dwong hij de makers de gemaakte opnames te wissen en nam hij twee laptops mee. Na het incident besloot hij voorlopig achter de schermen te blijven bij Omroep ZWART, waarvan hij medeoprichter is.