NAARDEN - Prins Floris begon zijn relatie met Aimée Söhngen onder meer als haar persoonlijke Wegenwacht. Het meisje op wie hij verliefd was geworden, had namelijk zo'n belabberd automobiel, dat hij voortdurend - en met alle liefde- met startkabels voor haar in de weer was.

Donderdag trouwde de jongste zoon van prinses Margriet haar in het stadhuis van Naarden, de plaats waar zij vandaan kwam, na een aanzoek in de sneeuw in de Alpen. Aanvankelijk was het lastig geweest met haar in contact te komen, vertelde burgemeester en ambtenaar van de burgelijke stand Peter Rehwinkel.

Hotmail

De prins moest haar opsporen en deed dat door maar eens een e-mailadres te proberen. Zou ze misschien aimee.söhngen@hotmail.com hebben? Jawel, dat bleek haar adres. En toen kon hij werk gaan maken van het meisje van wie hij al snel wist dat ze de ware was. "Ik ben altijd op zoek geweest naar iemand die me tegenwicht kon bieden", vertelde hij Rehwinkel vooraf. Die iemand vond hij in Aimée, die ook nog eens zo heerlijk kan relativeren.

Donkere krullenbol

Haar omgeving was wel een beetje verbaasd toen zij Floris aan de zijde van Aimée vond. Had zij er immers nooit een geheim van gemaakt dat ze droomde van een donkere krullenbol, een stevige macho?

Het was voor Floris, kind uit een gezin met alleen maar zonen, wel even wennen bij Aimée thuis, waar dochters waren. Hij grapte eens dat hij nooit dochters wilde òf ze beter zou opvoeden, verklapte Rehwinkel.

Stralend stond de prins nu naast die ene dochter uit dat gezin. "Een emotionele dag, het moet nog even doordringen", aldus de prins, die met zijn ja-woord zijn lidmaatschap van het Koninklijk Huis had verloren omdat hij het onnodig vond toestemming te vragen van de Eerste en Tweede Kamer. Hij kon er niet mee zitten: "Neven en broers hebben al toestemming gevraagd", zei hij in een gesprek met de pers direct na de huwelijksvoltrekking.

Gezonde zenuwen

Bij die persontmoeting bleek de bruid bepaald niet verlegen. "Ik heb al aan de aandacht kunnen wennen", zei de bruid in haar abrikooskleurige creatie van Lidy de Joode. Ze vindt het een heerlijk gevoel om getrouwd te zijn. Last van de zenuwen had ze wel gehad, maar dat waren 'gezonde zenuwen'.

Ze gaat de naam Van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven voeren en denkt dat er wel gelegenheden zullen komen waarbij ze ook de titel van prinses zal moeten gebruiken. "Maar ik blijf Aimée", aldus de vrolijke bruid, die nog liet weten "dat een dag waarop niet is gelachen, een dag is waarop niet is geleefd".

Zaterdag is de kerkelijke inzegening, volgens het paar belangrijk voor allebei, omdat ze nu eenmaal in het geloof zijn opgevoed. "Het wordt een protestantse dienst met katholieke elementen", vertelde de katholieke bruid alvast.

In het stadhuis van Naarden snoepte het paar van de bruidstaart van de 21-jarige banketbakkersleerlinge Monique Rab, die een taartenontwerpwedstrijd had gewonnen zonder te weten voor wie de winnende taart zou zijn. Buiten nam het paar nog even kort 'een bad in de menigte', alvorens in een open auto af te reizen naar de lunch.

Bij de huwelijksvoltrekking ontbraken prins Willem-Alexander, die terugkeert van een reis naar Vietnam en China, en prinses Margarita, de veelbesproken dochter van prinses Irene. Premier Balkenende woonde de bescheiden plechtigheid wel bij, net als de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.