Michelle Obama moest erg wennen toen haar dochters Malia (22) en Sasha (19) weer thuis kwamen wonen vanwege de coronacris, maar ziet er achteraf ook de mooie kanten van in.

"Het was de bedoeling dat de meisjes het nest zouden verlaten", vertelt de 57-jarige Obama aan People. "Ik 'vierde' dat ze hun eigen levens aan het opbouwen waren en probeerde ze los te laten. Toen kwamen ze weer terug."

Dat beviel haar en haar man, de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, beter dan verwacht. "We kregen er mooie momenten voor terug en die betekenen heel veel voor ons. De band met onze kinderen is er nog sterker door geworden."

De verhoudingen in het gezin-Obama waren volgens Michelle veranderd toen Malia en Sasha weer terugkwamen. "Ik wilde dat ze hun zelfstandigheid zouden ontwikkelen. Ze kwamen terug als jonge vrouwen en onze gesprekken waren meer gelijkwaardig dan moeder-tot-dochter."

Doordat Malia en Sasha onderwijs volgden via online lessen, kreeg hun moeder ook een inkijkje in de digitale collegezaal. "Ik vond het heel interessant om te horen hoe ze communiceerden met hun professoren. Normaal gesproken krijg je dat soort dingen niet mee."