Volgens Meghan Markle houdt de Britse koninklijke familie leugens over prins Harry en haar actief in stand. Dat is te zien in een nieuwe promo van het interview van Oprah Winfrey met Markle die televisiezender CBS woensdagavond deelde.

Hoewel het paar de presentatrice ook samen te woord heeft gestaan, spreekt de hertogin van Sussex in deze clip alleen met Winfrey. De presentatrice vraagt Markle daarin wat ze ervan vindt dat Buckingham Palace haar in de uitzending haar verhaal zal horen vertellen.

Daarop antwoordt de Amerikaanse: "Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl zij een actieve rol spelen bij het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons. En als we daarmee het risico lopen om dingen kwijt te raken; we hebben al zo veel verloren."

Daarnaast zegt Markle dat de familie had kunnen verwachten dat zij en haar man ooit hun kant van het verhaal rond hun 'vertrek' uit de koninklijke familie zouden vertellen.

Onderzoek naar pesterijen

De release van de clip komt slechts een dag nadat woordvoerders van Buckingham Palace aankondigden een onderzoek te zijn gestart naar vermeende pesterijen van medewerkers van Kensington Palace, waar het stel woonde, door Markle.

Een woordvoerder van het stel zegt daarover dat het opvallend is dat dit onderzoek nu wordt gestart, terwijl de beschuldigingen jaren geleden al werden gedaan. "Dat dit nu wordt gemeld aan de Britse media, slechts enkele dagen voor de hertog en hertogin hun verhaal doen, is geen toeval."

De vorige maand opgenomen twee uur durende special, Oprah With Meghan And Harry, wordt zondagavond in de Verenigde Staten uitgezonden.

Oprah Winfrey deelt nieuwe promo interview Harry en Meghan
25
Oprah Winfrey deelt nieuwe promo interview Harry en Meghan