Meghan Markle eist 1,5 miljoen pond (1,7 miljoen euro) vergoeding van The Mail on Sunday. De hertogin van Sussex eist dat bedrag vanwege de gemaakte juridische kosten in de zaak die zij aanspande omdat de Britse krant twee jaar geleden een handgeschreven brief aan haar vader publiceerde.

Ook werd dinsdag tijdens een hoorzitting in het hooggerechtshof in Londen duidelijk dat Markle eist dat alle kopieën van de brief vernietigd worden. Daarnaast wil Markle dat The Mail on Sunday een rectificatie op de voorpagina publiceert.

De helft van het totaalbedrag, 750.000 pond, moet binnen veertien dagen worden betaald door uitgever Associated Newspaper Limited (ANL), zo is de wens van Markles team.

Vorige maand boekte de hertogin van Sussex een belangrijke overwinning in het proces tegen ANL, toen de rechter vaststelde dat met de publicatie van de veelbesproken brief inderdaad haar privacy werd geschonden. Ook heeft de uitgever met de publicatie inbreuk gemaakt op het auteursrecht van de hertogin van Sussex.

Markle stuurde de handgeschreven brief aan haar van haar vervreemde vader Thomas Markle na haar huwelijk met de Britse prins Harry in mei 2018. Daarin schreef ze onder meer dat haar vader haar hart "in een miljoen stukjes" had gebroken.

ANL overweegt om tegen de uitspraak van de rechter in beroep te gaan.