Prinses Alexia vervolgt haar middelbareschooltijd na de zomer aan het United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College) in Llantwit Major in Wales, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekendgemaakt.

De vijftienjarige prinses zal daar opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat. Dit diploma is gelijkwaardig aan een vwo-diploma en wordt erkend in heel Europa.

De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zit nu in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Het United World College of the Atlantic is het oudste van de United World Colleges, een groep van scholen die naar eigen zeggen "opvoeden tot verdraagzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid". Veel leerlingen van de school doen buitenschoolse activiteiten en zetten zich in op maatschappelijk gebied, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen.

Leerlingen van de school kunnen uit zes lespakketten kiezen, waaronder een pakket waarin de focus ligt op taal en een pakket waarin veel aandacht wordt besteed aan wetenschap.

Willem-Alexander zat op dezelfde school

Ook Alexia's vader Willem-Alexander volgde hier een opleiding, evenals kroonprinses Elisabeth van België. Kroonprinses Leonor van Spanje (15) zit momenteel ook op de school in Wales en wordt dus schoolgenoot van Alexia.

Prinses Alexia bracht haar basisschooltijd net als haar zussen Amalia en Ariane door op de openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Ook bezochten ze alle drie hetzelfde gymnasium.

De RVD benadrukt dat de mediacode ook van kracht is in Wales; er mogen dus niet zomaar foto's van de prinses worden gemaakt. "De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren."

Dit is de nieuwe school van prinses Alexia in Wales
111
Dit is de nieuwe school van prinses Alexia in Wales