NAARDEN - Prins Floris van Oranje Nassau, van Vollenhoven trouwt donderdag in Naarden met Aimée Söhngen. Floris valt ook meteen af als lid van het Koninklijk Huis, omdat hij de Eerste en Tweede Kamer niet lastig wilde vallen met een verzoek om toestemming voor zijn huwelijk. De kans dat hij op de troon zou komen, was immers al te verwaarlozen. Ook zijn broer Pieter-Christiaan trouwde daarom eerder dit jaar zonder toestemming.

Floris is de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij is de laatste prins van het Koninklijk Huis die in het huwelijk treedt.

Het burgerlijk huwelijk wordt donderdag voltrokken door burgemeester Rehwinkel van Naarden. Voorganger bij de kerkelijke inzegening zaterdag is dr. Anne van der Meiden. Van der Meiden zegende in 2000 ook het huwelijk van prins Bernhard jr. en Annette Sekrève in en doopte hun twee kinderen, Isabella en Samuel.

Prins Floris (30) is beleidssecretaris bij het Openbaar Ministerie. Aimée Söhngen (28) werkt bij Pon's Automobielhandel op de afdeling Marketing Communicatie.