Gordon ziet af van zijn procedure tegen Mediacourant, nadat de site dinsdag bekend had gemaakt dat het niet langer mogelijk is reacties te plaatsen onder berichten.

"Door de erkenning van Mediacourant zal daar op dit moment geen procedure meer tegen worden gestart", schrijft Gordon op Instagram.

De 52-jarige presentator maakte vorige week bekend actie te ondernemen nadat op de website haatberichten over hem waren verschenen in reacties onder artikelen. Gordon sommeerde Mediacourant toen onder meer om alle "ontoelaatbare reacties te verwijderen" en ook alle bij haar bekende gegevens, zoals naam en IP-adres, aan hem te verstrekken.

Ook werd Mediacourant gesommeerd in de toekomst alle haatdragende reacties te filteren, "zodat er geen hate speech, tegen wie dan ook gericht, meer geplaatst zal worden". Volgens de presentator zou er een civiele procedure gestart worden als er aan de sommaties geen gehoor wordt gegeven.

Naar aanleiding van de haatberichten startte Gordon ook een petitie, waarmee hij anoniem reageren online onmogelijk wil maken. Die is inmiddels door bijna 30.000 mensen ondertekend. Ook heeft hij aangifte gedaan tegen zestien personen "die hate speech hebben geplaatst. Deze aangifte wordt nu onderzocht door justitie", aldus Gordon.