Mariëlle Tweebeeke viert dit jaar haar vijftigste verjaardag en merkt dat er iets bij haar aan het veranderen is. De Nieuwsuur-presentatrice zegt in gesprek met VARAgids dat ze het idee heeft dat ze er "gretiger en gehaaster" van wordt.

"Helemaal in deze crisis waarin de tijd zo makkelijk voorbij gaat. Ik kan het bijna niet vastpakken en voor ik het weet ben ik twee maanden verder zonder verjaardagen, feestjes, bijzondere dingen", aldus de 49-jarige Tweebeeke.

De presentatrice, die inmiddels ruim tien jaar bij Nieuwsuur werkt, zegt bevoorrecht te zijn met haar gezin en haar werk. "Maar toch merk ik dat er minder hoogtepunten zijn, er is minder te vieren."

"Dan kijk ik foto's om grip te krijgen. Ik maak ook beelden van alles wat los en vast zit, van dagelijkse dingen. Toen mijn kinderen tien werden, heb ik uit 55.000 foto's een selectie gemaakt voor een boekje: op weg naar school, voorwerpen uit hun kamer, leerlingen uit de klas, de kapper. Die geven grip, tastbaarheid, want ik wil niet dat het zomaar voorbij gaat."

Presentatrice kan zich 'best iets voorstellen' bij overstap naar politiek

Tweebeeke is op haar plek bij het journalistieke programma en heeft het gevoel nu het beste van twee werelden te hebben. Toch kan ze zich voorstellen dat ze ooit eens een carri`ereswitch maakt. "Ik kan me ook best iets voorstellen bij de politiek. Zeker niet nu, maar wie weet ooit. Politiek en journalistiek liggen door maatschappelijke betrokkenheid dicht bij elkaar."

Bij welke partij ze zich dan zou aansluiten, wil Tweebeeke niet zeggen: ze vindt het belangrijk neutraal te zijn. "Heet je talkshow Jinek, dan krijg je iets van Jinek. Zou ik het programma Tweebeeke presenteren, dan krijg je ook wat van Tweebeeke."

"Maar momenteel werk ik voor een instituut. Dat is fijn, die onafhankelijke rol past mij. Privé vind ik natuurlijk van alles en ben ik best open."