Nicole Young, de ex-vrouw van Dr. Dre, heeft documenten bij de rechtbank ingediend om toegang te krijgen tot hun voormalige huis in Brentwood. Ze wil controleren of al haar persoonlijke bezittingen er nog zijn en in goede staat zijn, meldt TMZ woensdag.

Volgens Young vertrok ze in april 2020 overhaast met alleen een koffer vol spullen uit de villa, omdat Dr. Dre op dat moment dronken was en haar uitschold.

Het grootste deel van haar bezittingen is dus nog steeds in de echtelijke woning. Het zou hierbij gaan om dure designerschoenen en -tassen, veel vintage kleding en twintig bontjassen die in een speciale klimaatkamer op temperatuur gehouden worden.

Young heeft sinds haar vertrek naar eigen zeggen meerdere vrouwen foto's en filmpjes van haar vroegere huis op sociale media zien posten. Sommige vrouwen poseerden daarbij met haar Chanel-laarzen. Dr. Dre zou thuis vaak feestjes geven. Young vindt dat vervelend, omdat onbekenden dan bij haar spullen kunnen komen.

De twee zijn al maanden verwikkeld in een vechtscheiding. De rapper en producer heeft met zijn muziekcarrière en elektronicamerk Beats By Dr. Dre een vermogen van zo'n 820 miljoen dollar opgebouwd. Young wil daar de helft van. Het stel is formeel nog niet gescheiden.

Tot de scheiding rond is, betaalt Dr. Dre voor het levensonderhoud van zijn ex en haar moeder. Ook betaalt hij bijna 300.000 dollar (bijna 250.000 euro) per maand aan alimentatie. Zij wilde dat bedrag verhogen tot 2 miljoen dollar per maand, maar dat weigert de artiest. Wel zegde hij haar vorige maand een eenmalig bedrag van 2 miljoen dollar toe.