Een rechter heeft donderdag bepaald dat er niets verandert aan de situatie van Britney Spears: ze blijft onder curatele van haar vader Jamie en het curatorbedrijf Bessemer staan. Haar juridische team had een rechter verzocht haar vader het curatorschap af te nemen en het curatorbedrijf de volledige zeggenschap te geven, schrijft TMZ.

Spears wil al langer dat haar vader niet meer haar zaken regelt, maar dat alleen Bessemer dit doet. Haar vader wil hier niets van weten en weigert zijn curatorschap op te geven.

De advocaten van Spears lieten weten dat de zangeres weigert op te treden totdat haar vader stopt als curator. De relatie tussen Spears en haar vader is inmiddels zeer slecht.

Haar vader had de rechter donderdag juist verzocht om Bessemer te verwijderen als curator, maar ook dat wees de rechter af. Beide partijen hebben evenveel zeggenschap, wat betekent dat er geen besluiten mogen genomen zonder toestemming van de andere partij.

Op 17 maart en 27 april zijn er opnieuw zittingen waarin het curatorschap van de zangeres wordt besproken.

Documentaire kweekte nieuwe aandacht voor #freebritney

De zangeres is de laatste week wereldwijd in het nieuws vanwege de documentaire Framing Britney Spears van The New York Times. In die docu komt de curatele waaronder de zangeres al sinds 2008 staat ruimschoots aan bod.

Hierdoor heeft ze al bijna dertien jaar geen controle over haar financiën en carrière. Dit gaat zelfs over de kleinste dingen; zo bepalen haar curators bijvoorbeeld of ze een kopje koffie mag kopen.

De documentaire zorgde voor nieuwe aandacht voor de #freebritney-beweging, fanatieke fans van de zangeres die willen dat ze weer zeggenschap over haar eigen leven krijgt. Ze protesteren buiten de rechtbank wanneer er zittingen worden gehouden. Ook donderdag kwamen enkele tientallen fans op de rechtszaak af.

Het curatorschap van Jamie Spears zou eigenlijk in februari 2021 aflopen, maar werd in december door een rechter opnieuw verlengd tot september 2021.