Meghan Markle heeft haar zaak tegen The Mail on Sunday gewonnen, schrijft The Guardian donderdag. Ze had de uitgever van de krant aangeklaagd omdat deze begin 2019 delen van een privébrief van Markle aan haar vader had gepubliceerd.

Volgens de rechter had Markle de "redelijke verwachting dat de inhoud van de brief privé zou blijven". Artikelen in The Mail (zowel online als in de papieren versie) zorgden ervoor dat dat niet zo was." Markle heeft al jaren een verstoorde verstandhouding met haar vader.

In een eerste reactie zegt de 39-jarige Markle dat ze blij is dat uitgever Associated Newspaper Limited (ANL) en The Mail on Sunday na twee jaar ter verantwoording zijn geroepen "voor hun illegale en onmenselijke praktijken".

Volgens de hertogin van Sussex wroeten de tabloids al lange tijd in de privélevens van beroemdheden zonder dat ze daarvoor worden berispt. "Voor mij en voor zoveel anderen is het echter het echte leven, zijn het echte relaties en echt verdriet. De schade die ze hebben aangericht gaat heel diep."

Volgens royaltydeskundige Chris Ship van ITV News is het nog niet duidelijk bij wie het copyright van de brief van Markle aan haar vader ligt. Daarom volgt op 2 maart nog een hoorzitting.