Nicole Young wil dat drie vrouwen die volgens haar affaires hadden met haar man Dr. Dre getuigen in hun scheidingszaak, blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen van TMZ zijn. Het is haar niet te doen om de vraag of haar aanstaande ex-man vreemdging, maar ze wil weten of hij de vrouwen dure cadeaus heeft gegeven die zijn betaald van hun gezamenlijke rekening.

Volgens rechtbankpapieren beweert Young dat de advocaat van de vrouwen hun getuigenis probeert uit te stellen totdat is vastgesteld of de huwelijkse voorwaarden van het ruziënde paar rechtsgeldig zijn. De muzikant houdt vol dat de twee op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd. Young stelt dat hij die papieren twee jaar na hun trouwen voor haar ogen heeft verscheurd.

Zij beweert ook dat hij de drie vrouwen heeft overladen met cadeaus. Een van de dames zou in 2019 zonder hypotheek een huis van ruim 2 miljoen dollar (zo'n 1,65 miljoen euro) hebben gekocht. Young wil dat de vrouw onder ede verklaart of ze dat onderkomen van de rapper heeft gekregen.

Dr. Dre en Young maakten in het afgelopen voorjaar bekend dat ze na 24 jaar huwelijk gaan scheiden. De rapper en producer heeft met zijn muziekcarrière en elektronicamerk Beats By Dr. Dre een vermogen van zo'n 820 miljoen dollar opgebouwd. Nicole wil daar de helft van.

Tot de scheiding rond is, betaalt Dr. Dre voor het levensonderhoud van zijn ex en haar moeder, plus bijna 3 ton per maand aan alimentatie. Zij wilde dat verhogen tot 2 miljoen per maand, maar dat heeft de muzikant geweigerd. Wel zegde hij haar vorige maand eenmalig een extraatje van 2 miljoen dollar toe.