De rechtszaak tegen R. Kelly in New York is opnieuw naar een latere datum verschoven. De zanger, die wordt verdacht van mensenhandel, seksuele uitbuiting en fraude, zou eigenlijk in april moeten voorkomen, maar dat achtte een rechter in de Amerikaanse staat niet realistisch in verband met de coronacrisis. Ze verzette de zaak naar 9 augustus.

Eerder werd de zaak die in Chicago tegen de 54-jarige r&b-artiest loopt ook al uitgesteld. Robert Kelly zit in die stad vast in afwachting van de verschillende juridische procedures die tegen hem zijn aangespannen. Die draaien allemaal om seksuele en psychologische mishandeling.

De aanklagers in New York stellen dat Kelly's onderneming die officieel zijn muziek moest promoten, ook meisjes en vrouwen ronselde. Die zou hij vervolgens bij hem in hebben laten trekken, waarna ze het huis niet meer zonder toestemming mochten verlaten en geen contact meer mochten hebben met vrienden en familie. Ze werden gechanteerd met expliciet beeldmateriaal dat de zanger van hen opnam.

Het openbaar ministerie vroeg de rechter eerder om anonimiteit voor de juryleden in de zaak. Dat verzoek werd toegestaan. De leden zullen worden afgezonderd van de buitenwereld zodat zij niet worden beïnvloed door nieuwsberichten over de zaak en niet benaderd kunnen worden door Kelly of zijn handlangers.

De aanklagers hadden daarop aangedrongen omdat de zanger volgens hen in het verleden vaker geprobeerd heeft om juryleden en andere betrokkenen bij zijn rechtszaken de mond te snoeren.