De Britse prins Harry heeft de excuses van Mail on Sunday volgens Sky News aanvaard en daarbij een "substantiële schadevergoeding" ontvangen. De Britse krant schreef in oktober dat de hertog van Sussex de Royal Marines de rug zou hebben toegekeerd nadat hij in maart afstand deed van zijn militaire taken, wat zijn woordvoerders ontkennen.

In november spande Harry daarover een zaak aan tegen moederbedrijf Associated Newspapers, wegens "valse en smadelijke" verslaggeving over zijn vermeende miscommunicatie met de Britse mariniers.

Een hooggeplaatste generaal zou over de hertog van Sussex hebben gezegd dat hij de Royal Marines de rug toekeerde omdat hij niet op een brief van voormalig Chief of the General Staff Lord Richard Dannatt reageerde.

"De ongegronde, valse en lasterlijke verhalen die in Mail on Sunday en op de website MailOnline werden gepubliceerd, vormden niet alleen een persoonlijke aanval op de hertog, maar trokken ook ten onrechte zijn inzet voor dit land in twijfel", aldus Jenny Afia, de advocaat van prins Harry.

Eind december bood de uitgever excuses aan en zei ze bovendien te doneren aan de Invictus Games Foundation, waarvan Harry oprichter is. "We begrijpen nu dat Harry privé in contact is gebleven met individuen van de strijdkrachten, onder wie de Royal Marines, om hen sinds maart informeel te steunen", aldus Mail on Sunday.

Prins Harry doneert bedrag aan Invictus Games Foundation

De hoogte van de schadevergoeding is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Harry het volledige bedrag aan de Invictus Games Foundation zal doneren. "Er is tenminste iets goeds voortkomen uit deze situatie", laat zijn advocaat weten.

De prins en zijn vrouw Meghan Markle hebben nog een zaak tegen Associated Newspapers lopen. De hertog en hertogin van Sussex klaagden het bedrijf aan omdat Mail on Sunday in februari 2019 een "vertrouwelijke, persoonlijke" brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle, van wie zij vervreemd is, publiceerde. Daarmee werd haar privacy geschonden, stellen ze.