De familie Meiland, over wie onlangs bekend werd dat ze hun huidige woning in het Gelderse Hengelo moeten verlaten, zoekt momenteel een nieuw huis. Deze zoektocht zal centraal staan in een nieuwe reeks Chateau Meiland, laat Martien Meiland woensdagavond weten in Shownieuws.

Eerder liet het gezin weten pas over een paar maanden op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen, maar dat is vervroegd, aldus de realityster. Ze hebben al meerdere woningen bezocht, wat is vastgelegd door de camera.

Erica Meiland liet begin januari aan NU.nl weten dat de familie niet langer in hun huidige woning kan blijven. Er waren problemen ontstaan met het bestemmingsplan dat de gemeente Bronckhorst voor hun woonboerderij had.

De familie liet blijken terug te willen naar de omgeving van Noordwijk (Zuid-Holland), waar zij oorspronkelijk vandaan komen en dochter Montana Meiland een winkel heeft.

De familie keerde afgelopen zomer terug naar Nederland, na een tijd een bed and breakfast gerund te hebben in Frankrijk. Wegens heimwee besloten ze opnieuw te emigreren.

Dochter Maxime woonde met haar ouders op de woonboerderij in Hengelo, maar zal niet meeverhuizen met Martien en Erica. Zij liet begin januari weten dat ze gaat samenwonen met haar vriend Leroy.

De nieuwe reeks van Chateau Meiland gaat op 23 maart van start.