Mossimo Giannulli mag volgens Vanity Fair de rest van zijn gevangenisstraf niet thuis uitzitten. De man van actrice Lori Loughlin, die net als zij werd veroordeeld voor hun rol in het omkoopschandaal rond Amerikaanse universiteiten, had de rechter gevraagd of hij de rest van zijn straf thuis mag uitzitten. Hij is bang in de gevangenis het coronavirus op te lopen.

De mode-ondernemer moest vanwege een verhoogd risico op een besmetting met het coronavirus een tijdlang in quarantaine en schreef in zijn verzoek dat dit een wissel trok op zijn mentale, psychische en emotionele toestand.

De rechter liet echter weten dat Giannulli, zeker nu zijn quarantaineperiode erop zit, geen overtuigende redenen heeft om naar huis te mogen. "Alhoewel de rechtbank het gevaar van COVID-19 en het risico in penitentiaire inrichtingen in het bijzonder erkent, is de angst voor het virus alleen niet voldoende voor vrijlating."

De Full House-actrice en Giannulli betaalden 500.000 dollar (ruim 411.000 euro) om hun twee dochters tot University of Southern California (USC) toegelaten te krijgen. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia op papier deel liet uitmaken van het roeiteam van de onderwijsinstelling. Beide dochters beoefenen die sport echter helemaal niet.

Loughlin bracht vanwege haar rol in het schandaal vorig najaar twee maanden door in een gevangenis.

Giannulli kreeg ook een boete van 250.000 dollar en een taakstraf van tweehonderd uur opgelegd. Hij kreeg een hogere straf dan zijn vrouw, omdat hij meer contact met de tussenpersoon had, de betalingen regelde en de confrontatie aanging met een middelbareschooldocent van een van zijn dochters. Die had tegen de universiteit gezegd te betwijfelen of Giannulli's dochter wel ooit had geroeid.