Joe Exotic, de hoofdpersoon uit Tiger King, heeft de hoop op een presidentieel pardon nog niet opgegeven. Omdat hij eerder geen gratie ontving van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, richt hij zich nu op zijn opvolger Joe Biden, schrijft TMZ.

Exotic, wiens echte naam Joseph Maldonado-Passage is, heeft vanuit de gevangenis mails naar zijn team gestuurd waaruit blijkt dat hij goede hoop heeft dat de nieuwe regering hem alsnog gratie verleent.

Exotic schrijft verder dat hij altijd opkeek naar Trump, maar dat dit veranderde na 6 januari, toen het Capitool werd bestormd. Daarnaast heeft hij wat betreft hervorming van het gevangenissysteem meer vertrouwen in de nieuwe president.

Exotic zit momenteel een straf van 22 jaar uit voor het beramen van een moord op zijn aartsrivaal Carole Baskin en voor dierenmishandeling. Hij heeft meerdere keren vrijlatingsverzoeken ingediend, maar die werden telkens afgewezen. Trump verleende voor zijn aftreden gratie aan tientallen mensen, onder wie rappers Lil Wayne en Kodak Black.