LONDEN - David en Victoria Beckham hebben zichzelf met het aanspannen van een proces tegen een boulevardkrant de verplichting opgelegd aannemelijk te maken dat ze een gelukkig huwelijk hebben. De rechtszaak, die vrijwel zeker veel pers zal trekken, begint op 5 december.

De gedaagde partij is de Britse zondagskrant News of the World, die het tegendeel beweerde in een vorig jaar september gepubliceerd verhaal. De advocaat van de krant wil dat de rechter de Beckhams opdracht geeft voor tastbaar bewijsmateriaal over hun gelukkige relatie te zorgen, zoals telefoonrekeningen en nog niet uitgezonden videomateriaal.

Slecht huwelijk

Het roddelblad baseerde de beschuldiging over het slechte huwelijk op een verhaal van voormalige kinderjuffrouw van het gezin, Abbie Gibson. Volgens haar kunnen de Beckhams het helemaal niet met elkaar vinden. Ze zouden alleen de indruk van een gelukkig huwelijk wekken om hun commerciële belangen veilig te stellen.

Spreekverbod

Het sterrenpaar is er via de rechter inmiddels in geslaagd Gibson een spreekverbod op te leggen. Ze mag geen details over het huishouden van de Beckhams meer naar buiten brengen.