AALSMEER - Big Brother-bewoonster Tanja (27) is dinsdag bevallen van een meisje. Om 11.20 uur werd het meisje Jocelyn Savanna geboren, meldde een Endemol-woordvoerster dinsdag.

Het kindje ziet er gezond uit, maar verdere gegevens kon de woordvoerster nog niet geven, omdat het meisje en ook Tanja nog medisch moeten worden onderzocht. Daarom is het gewicht van Jocelyn Savanna ook nog niet bekend. De zegsvrouw kon nog wel zeggen dat alles "ontzettend voorspoedig" is verlopen.

De weeën begonnen omstreeks 04.30 uur. In een speciale kraamkamer in het BB-huis kwam het meisje in het bijzijn van camera's, Tanja's moeder en een verloskundige ter wereld. De overige bewoners van het BB-huis kregen champagne om op de geslaagde bevalling het glas te kunnen heffen.

Filmen

Producent Endemol Nederland heeft een beperkte ontheffing gekregen voor het filmen van de baby. Een onbeperkte ontheffing, waar de producent om had gevraagd, werd door de Arbeidsinspectie afgewezen. De beperkte ontheffing geldt één keer per dag voor maximaal twee uur en voor maximaal acht dagen. Daarmee wordt voldaan aan de regels van de Arbeidstijdenwet.

De baby wordt volgens planning na de geboorte ondergebracht in een aparte kamer bij het Big Brother-huis. In deze kamer wordt niet gefilmd. Tanja krijgt vrije toegang tot de babykamer. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Zij mag de baby onbeperkt bezoeken en meenemen naar buiten.

Regels

In het belang van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van kinderen stelt de Arbeidstijdenwet regels aan het optreden van kinderen in onder meer tv-programma's. Het komt vaker voor dat op grond van deze regels een ontheffing wordt verleend. Voorbeelden uit het verleden zijn enkele documentaires, een serie en een reclamespotje.