MADRID - De hoogzwangere Spaanse prinses Letizia is dinsdagochtend in een ziekenhuis in Madrid opgenomen, nadat zij zich 'onwel' voelde. Enkele uren later kon zij na controle weer naar huis.

Dit heeft een woordvoerder van het koninklijk paleis laten weten. De vrouw van kroonprins Felipe is in de negende maand van haar zwangerschap. De prins van Asturië begeleidde zijn vrouw naar het ziekenhuis.

De voormalige nieuwslezeres Letizia Ortiz trouwde in mei 2004 met Felipe. Hun kind wordt het zevende kleinkind van koning Juan Carlos en koningin Sofia. Letizia had onlangs nog tegen journalisten gezegd dat zij haar baby half november verwacht.

Weeën

De prinses van Asturië was kort na middernacht naar het ziekenhuis gegaan omdat beginnende weeën werden vermoed. De behandelend gynaecoloog gaf er de voorkeur aan de toekomstige koningin van Spanje voor controle in het ziekenhuis te houden, aldus het koninklijk paleis.

Als het eerste kind van het kroonprinselijk paar een meisje wordt, maakt zij kans de eerste Spaanse prinses te worden die dezelfde rechten op de troon heeft als een jongen. De socialistische regering heeft plannen om de regeling af te schaffen waarbij mannen voorrang hebben bij de troonsopvolging.