Christina Ricci heeft een rechter in de Amerikaanse stad Los Angeles woensdag om een contactverbod voor haar man gevraagd, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De actrice vroeg in juni een scheiding aan van James Heerdegen, die toen al een tijdelijk contactverbod opgelegd kreeg.

Volgens Ricci, die op haar tiende doorbrak met de film Mermaids (1990), werd haar huwelijk met Heerdegen aan het einde van 2019 gewelddadig. Hij zou haar hebben geslagen, haar hebben bespuugd, haar door het huis hebben gesleurd en koffie naar haar hebben gegooid.

In de rechtbankpapieren, die in handen van TMZ zijn, stelt de veertigjarige actrice dat het zesjarige zoontje van het stel, Freddie, de mishandeling in een aantal gevallen heeft gezien.

Ze eist ook dat het haar aanstaande ex verboden wordt om bepaalde video- en audio-opnames openbaar te maken. Ze zou bang zijn dat hij zal proberen haar af te persen door te dreigen de opnames te lekken.

Advocaten van Heerdegen ontkennen de mishandeling en laten aan de entertainmentsite weten dat hij werkt aan juridische stappen tegen Ricci, die volgens hen juist degene is die agressief gedrag vertoont als gevolg van "het gebruik van drugs en alcohol".

Toch wees de rechter het contactverbod voor Heerdegen woensdag toe. Hij moet voorlopig een kleine 100 meter afstand houden van Ricci, Freddie en de hond van het gezin.