AMSTERDAM - Zanger en danser Jim Bakkum brengt een album uit naar aanleiding van zijn deelname aan de televisieshow 'Dancing with the stars'. "Ik had altijd het idee dat stijldansen gebeurde op ouderwetse muziek, maar ik merkte dat er gedanst werd op te gekke nummers van artiesten die ik ook ken en geweldig vind", motiveert Jim de keuze voor het maken van het album. De titel van het album is 'Dance with me'.

Ex-idol Jim won zaterdagavond met zijn danspartner Julie Fryer het populaire televisieprogramma 'Dancing with the stars'. Toen de 18-jarige zanger begon aan het programma wist hij niet wat hij van stijldansen moest verwachten. "Het leek me wel leuk, maar ik dacht dat ik er niks van zou bakken omdat ik dacht dat dansen niets voor mij was. Toch merkte ik bij het trainen dat het eigenlijk best goed ging, en hoe meer ik durfde, hoe beter het ging."

Op de cd staan zijn keuze van de beste nummers in verschillende dansgenres. Onder meer 'She's a lady' (cha-cha), 'Crazy little thing called love' (jive) en de titeltrack 'Dance with me' (tango) staan op het album, dat vanaf 4 november in de winkels ligt.

Ter promotie van het album geeft Jim maandag een eenmalig concert met alle nummers van zijn nieuwe cd. Een registratie daarvan wordt later dit jaar uitgezonden door RTL4.