De 66 boetes die donderdagavond in het Noord-Hollandse Lijnden werden uitgedeeld wegens het overtreden van de coronaregels, waren bestemd voor mensen die daar aanwezig waren voor opnames van een clip van Famke Louise en Blacka. De zangeres heeft geen boete gekregen, aldus haar management.

Volgens de handhavers overtraden de aanwezigen de coronaregels en kregen zij hiervoor een bekeuring. De Koninklijke Marechaussee ondersteunde de politie.

De manager van Famke Louise laat weten dat de zangeres geen boete heeft gehad. Ze zou slechts kort op de set zijn geweest en was in het gezelschap van haar stylist en visagist. "Ze hebben zich netjes aan alle regels gehouden."

De gegevens van de zangeres zijn door de politie genoteerd, maar tot een bekeuring kwam het niet. "Ze ligt er niet wakker van. Ze heeft de regels nageleefd", aldus haar management.

De zangeres veroorzaakte in het najaar ophef toen ze zich achter de beweging #ikdoenietmeermee schaarde. Meerdere bekende Nederlanders verspreidden deze hashtag omdat ze zich niet konden vinden in de coronamaatregelen. Famke Louise kwam na een gesprek met ic-specialist Diederik Gommers terug op haar mening.

Ook drillrapper Blacka is niet onomstreden. Hij was betrokken bij het dodelijke steekincident in Scheveningen in augustus vorig jaar. De rapper werd door de politie aangehouden, maar kort daarna weer vrijgelaten.