Sergio Herman en Ellemieke Vermolen gaan na een relatie van dertien jaar uit elkaar. Dat bevestigt het management van de chef-kok dinsdag aan NU.nl na berichtgeving van het Vlaamse blad Dag Allemaal.

Over de reden van de breuk wil Herman niets kwijt. Vermolen deelt op Instagram een foto met de tekst: "Het einde van de liefde is niet het einde van het leven. Het moet het begin zijn van beseffen dat liefde eindigt met een reden en vertrekt met een les."

De 50-jarige chef-kok en de 44-jarige voormalig presentatrice trouwden in september 2008. Ze hebben twee zoons: Noah (11) en Zenna (10). In 2018 kregen ze nog een zoon, Josha, die vlak voor zijn geboorte overleed.

Vermolen verhuisde een aantal jaar geleden naar België, waar Herman werkt als chef-kok en meerdere restaurants runt. Ook in Nederland heeft hij meerdere horecazaken.

Het stel liet zich eerder ontvallen eerder te kampen hebben gehad met huwelijksproblemen. Volgens Vermolen werd hun relatie juist sterker gedurende de eerste lockdown.

"We hebben ons zelden zo verbonden gevoeld met elkaar", vertelde ze in het tijdschrift Humo. "Alles is min of meer gereset. We werden gedwongen onszelf af te vragen: wat is er nou echt belangrijk in het leven? Mijn antwoord op die vraag is simpel: ons gezin."