Met behulp van Zoom kon Elton John ondanks de coronamaatregelen blijven afspreken met zijn Anonieme Alcoholisten-groep. Dat vertelt de 73-jarige zanger dinsdag in de eerste aflevering van de podcast van de hertog en hertogin van Sussex, Harry en Meghan.

Hoewel de Brit al dertig jaar geen alcohol meer drinkt, praat hij nog iedere week met zijn AA-groep. "Ik ben een herstellende alcoholist, dus ik heb nu iedere zondag een AA-meeting vanuit huis", legt hij uit. "Ik spreek al jaren met vrienden die ik al dertig jaar ken van het programma en dat is geweldig."

Normaal gesproken vinden de bijeenkomsten plaats in het echt, maar vanwege de coronapandemie lukte dat niet meer. "Als er geen Zoom was geweest, weet ik niet wat ik had moeten doen. Echt niet. Zonder Zoom... het heeft echt mijn leven gered."

John is al jarenlang openhartig over zijn worsteling met verslavende middelen, die naar eigen zeggen ontstond in zijn hoogtijdagen als artiest. Hij raakte verslaafd aan cocaïne - een drug die hij nam om minder verlegen te zijn - rookte wiet en dronk veel alcohol. Later vertelde de artiest dat hij de jaren zeventig en tachtig vooral heeft beleefd in een "waas van drugs".