De politie heeft twee weken geleden ingegrepen bij een ruzie tussen Sonja Bakker en haar vriend Barry van Suijdam. Dat bevestigt Van Suijdam vrijdag in een interview met RTL Boulevard na eerdere berichtgeving van Story.

Volgens Van Suijdam vond de ruzie plaats na de presentatie van een nieuw dieetboek van Bakker in een hotel in Hoorn. Ze hadden het hotel geboekt met het idee om daar te gaan slapen, maar besloten in de nacht van 27 op 28 november alsnog naar hun huis in Bergen te gaan. Bij het instappen in een auto ging het mis.

"Ik had veel gedronken. En de drank is bij mij verkeerd gevallen. We stapten in de auto en raakten als een oud echtpaar in een gekibbel en ruzie. Ik werd verbaal agressief", aldus Van Suijdam.

"De chauffeur begon zich er ook mee te bemoeien en trapte op de rem. Hij was geschrokken van wat ik had gezegd en heeft de politie gebeld. En terecht. Als ik hoor wat ik allemaal heb uitgekraamd met mijn stomme dronken kop, heeft hij het goed."

Van Suijdam heeft niet gezegd wat de politie precies heeft gedaan. Sinds het voorval woont hij niet meer bij Bakker. "Ik wil rust, Sonja wil heel veel rust. Zij heeft een slechte periode. Ik trek het boetekleed aan." Hij denkt de relatie te kunnen lijmen. "Het komt goed, daar ben ik heel zeker over. Ik houd heel veel van haar en zij houdt heel veel van mij."

Bakker en Van Suijdam zijn sinds eind 2017 bij elkaar. In februari 2018 trok vastgoedhandelaar Van Suijdam in bij de dieetboekenauteur, die drie kinderen heeft uit twee eerdere huwelijken.